BLOG O CHORVATSKU
Tofu míchaná vajíčka s ajvarem
Tofu nasekejte na malé kousky a okořeňte dle libosti (sůl, pepř, kari, máta). Nakrájejte cibuli a česnek. Na rozehřátou pánev dejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a česnek a 2 minuty vařte. Přidejte ochucené tofu a míchejte 5 minut na mírném ohni. Občas přidejte rostlinné mléko, aby se tofu nepřipálilo. Na krajíc chleba dáme tofu míchaná...
Domací chléb pod pekou
Věděli jste, že si můžete pod pekou udělat i skvělý domácí chléb?
Chorvatsko webkamery
Mrkněte se, jak to vypadá nejen na silnicích, mýtech, ale i na trajektech:
Maso pod pekou
Pokud jezdíte jako mnoho ostatních do Chorvatska na dovolenou, určitě jste se setkali s pokrmem "Meso ispod peke" nebo-li maso pečené pod tzv. pekou.
Rozmarné léto na Jadranu
Mí francouzští známí se rozhodli koupit v Chorvatsku dům. Vzhledem k tomu, že už několik let sveřepě lpím na tom, že jsem daleko větším dílem spisovatelka než právnička, myslela jsem, že vymknout se jejich přesvědčení o tom, že právě já budu vůbec nejlepším průvodcem, tlumočníkem, realitním poradcem a právním zástupcem, nebude nic těžkého. A hle -...
Vzpomínky na Lastovo
Na konci září to bylo, po vinobraní, kdy odjedou i poslední turisté a na jadranských ostrovech zavládne mír a spokojená všednost. Hospodyně si vydechnou, muži mžourají do slunce vprostřed prázdného mola a těší se, že se už brzy ochladí a ryby začnou brát, a taky olihně, o vypasených ústřicích nemluvě. Víno probublává v kádích a na stromech...
Čevapi a lepinje (bulky)
Skvělé a jednoduché jídlo, které si můžete klidně udělat doma. Takový dalmátský "hamburger" je opravdu vynikající záležitost.
Dalmátské čufty
Čufty jsou vlastně něco jako bolognese, jenže odděleně. Příprava omáčky je v podstatě stejná, jen mleté maso nemícháme do ní, ale navíc ho ochutíme a uděláme kuličky, které připravujeme zvlášť. Pak to samozřejmě zase dohromady všechno sníme.