Domací chléb pod pekou

07.10.2021

Věděli jste, že si můžete pod pekou udělat i skvělý domácí chléb? 

Z mouky, droždí, soli a vlažné vody připravíme jednoduché těsto. Mělo by být lepkavé než většina ostatních chlebových těst a hněteno rukama. 

Ingredience: 

2 lžičky sušeného droždí 

2 lžičky cukru 

1,5 kg mouky typ 550 

3 lžičky soli 

asi 9 dcl horké vody 

1 x manžel na roztopení grilu a pečení chleba

Připravené kulaté těsto necháme odpočinout a nakynout. 

Mezitím si rozdělejte oheň na dřevo, aby jste měli dostatek žhavých uhlíků. Jakmile budete mít dostatek žhavých uhlíků můžete se pustit do pečení chleba pod pekou.

Chléb se peče cca 45 minut až hodinu - časem vychytáte přesnější čas, samozřejmě záleží jakou máte peku, kolik máte žhavých uhlíků a z jakého dřeva uhlíky máte.

Jakmile je chléb upečený, přikryjte ho utěrkou a položte kolmo, aby mírně vychladl. Je důležité počkat, až chleba zcela vychladne. 

Pokud je dobře upečený, měl by chléb mít otvory po celé vnitřní straně a měl by zůstat čerstvý po dlouhou dobu bez drobení. 

Tip: Kousky chleba namáčejte do olivového oleje (zakoupíte u nás na e-shopu: https://www.hr-eshop.cz/ , případně do olivového oleje si můžete ještě přidat dle chuti česnek či bylinky. 

DOBAR TEK !

Peky a další zakoupíte  u nás https://www.hr-eshop.cz/</p>