Co si dát skvělé plněné hroznové listy s rajčatovou omáčkou ?
Tradiční vinné listy v nálevu.
Vinné listy se sbírají na jaře a poté se naloží do slaného nálevu. Můžete si je naplnit předem připraveným mletým masem nebo uvařenou rýží doplněnou kořením a vytvořit si své vlastní domácí.
SLOŽENÍ: vinné listy, voda, sůl.
Vyrobeno v Makedonii
Postup přípravy receptu, tzv. Dolma :
Hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Do směsi přidáme rýži, nasekanou petržel, sůl, pepř.
Směs masa a přísad důkladně promícháme a masovou naplň zabalíme do listu. Naskládáme do kastrolu se silným dnem. Zalijeme do poloviny vodou a hodinu dusíme do měkka. K hotovému pokrmu podáváme omáčku zhotovenou z bílého jogurtu, trošky vody, soli a česneku a čerstvý chléb.
SKLADEM