Pramen Jamnica poprvé objevila Marie Terezie v roce 1772,kde dala vzorek vody na chemickou analýzu a Jamnica byla registrována jako minerální voda.V roce 1828 lékárník označil vodu jako lék na problémy s trávením a Jamnica se začala oficiálně plnit do lahví a prodávat. Od samého počátku i po desetiletí se zachovala jako synonymum tradičních chorvatských nápojů s nejvyšší kvalitou pro zdraví.Jeho minerální složení podporuje trávení jídla a přirozeně napomáhá k regeneraci trávicího traktu, a proto po jídle nemáte žádné těžké pocity nadýmání.
Složení:
voda, cukr, fruktózový sirup, CO2 (nejméně 3,5 g / l), koncentrované šťávy: kiwana (0,5%) a vápno (0,3%), kyselina: kyselina citronová, přírodní citrusová vůně, přírodní příchutě, antioxidanty : kyselina askorbová a alfa-tokoferol, konzervační látka: E211, regulátor kyselosti E331.