Pramen Jamnica poprvé objevila Marie Terezie v roce 1772,kde dala vzorek vody na chemickou analýzu a Jamnica byla registrována jako kyselka - minerální voda.V roce 1828 lékárník označil vodu jako lék na problémy s trávením a Jamnica se začala oficiálně plnit do lahví a prodávat. Od samého počátku i po desetiletí se zachovala jako synonymum tradičních chorvatských nápojů s nejvyšší kvalitou.
Mimo jiné si její chuť pochvalují a pravidelně pijí i herečka Jessica Alba či Quentin Tarantino.
Jeho minerální složení podporuje trávení jídla a přirozeně napomáhá k regeneraci trávicího traktu, a proto po jídle nemáte žádné těžké pocity nadýmání či únavy.
Obsahuje přírodní Co2, má vysoký obsah vápníku, hořčíku a draslíku. Jak poznáte, že máte nedostatek draslíku?Jste oslabení, unavení a mohou Vás trápit křeče či zácpa. Tento minerál dokáže také zlepšit problémy, které nastanou, když se organismu zvýší množství kyseliny močové, což může navíc vyvolat dnu.
Analytické složení : 100 g/ml v mg/l obsahuje: Ca2+ 110 • Mg2+ 47,0 • K+ 26,9 • NH4+ 2,0 • HCO3 2204,5 • Cl- 267,1 • So42- 119,1 • Nq2 0,01 • No3 0,1 • obsah Co2 3500 mg/lAnalýzu provedla Medical Universiti of Zagreb dne 2. 10. 2013. Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před sluncem.
Min. trv. uvedena na obalu.