Chorvatská PEKA 55cm

Určitě se mnoho z vás, kteří jezdíte v létě do Chorvatska setkalo v místní restauraci s nabídkou chobotnice, jehněčího masa nebo směsí různých druhů mas pod pekou. Většinou v části jídelního lístku "speciality".

Pokud si chcete během roku připravit svůj oblíbený oběd nebo večeři z Chorvatska u vás doma, máte jedinečnou šanci. Ve spolupráci s naším záhřebským dodavatelem vám přinášíme nabídku pek několika velikostí.

Chorvatská peka je vlastně kovový poklop (víko), kterým se přiklopí spodní mísa (smaltovaná, nerezová, apod.) naplněná většinou směsí jehněčího nebo telecího masa (nebo chobotnicí, kalamáry, krevetami, apod.), zeleniny a brambor a nahoře se osadí kovovou obručí. Právě horní obruč, která má menší průměr, než je průměr peky, umožní zachycení žhavých uhlíků na povrchu a tím zahřívání vzduchu pod pekou. Horkým vzduchem pod pekou pak dochází k tepelné úpravě připravovaného pokrmu. Jedná se vlastně o podobný princip, jakým fungují např. legendární litinové hrnce Camp Dutch Oven.

Příprava jídla "pod pekou" je vlastně pečení, ale s chutnějším výsledkem, než pokud dané jídlo připravíte doma klasicky v hrnci a v troubě. A hlavně, jedná se o vaření venku, takže je s tím spojen i pěkný zážitek. Ideální pro práci s pekou je např. venkovní krb, ohniště s rovnou plochou, apod. Prostě takový prostor, kde můžete spodní mísu položit na rovný povrch a zároveň okolo pracovat se žhavými uhlíky. Podívejte se na video níže, kde najdete spoustu inspirace a zjistíte, jak je příprava jídla pod pekou jednoduchá...

  • ocelový plech tl. 2,5mm
  • spodní smaltovaná mísa

SKLADEM 

2 699,00 Kč

Chorvatská peka je vlastně kovový poklop (víko), kterým se přiklopí spodní mísa (smaltovaná, nerezová, apod.) naplněná většinou směsí jehněčího nebo telecího masa (nebo chobotnicí, kalamáry, krevetami, apod.), zeleniny a brambor a nahoře se osadí kovovou obručí. Právě horní obruč, která má menší průměr, než je průměr peky, umožní zachycení žhavých uhlíků na povrchu a tím zahřívání vzduchu pod pekou. Horkým vzduchem pod pekou pak dochází k tepelné úpravě připravovaného pokrmu. Jedná se vlastně o podobný princip, jakým fungují např. legendární litinové hrnce Camp Dutch Oven.

Příprava jídla "pod pekou" je vlastně pečení, ale s chutnějším výsledkem, než pokud dané jídlo připravíte doma klasicky v hrnci a v troubě. A hlavně, jedná se o vaření venku, takže je s tím spojen i pěkný zážitek. Ideální pro práci s pekou je např. venkovní krb, ohniště s rovnou plochou, apod. Prostě takový prostor, kde můžete spodní mísu položit na rovný povrch a zároveň okolo pracovat se žhavými uhlíky. Podívejte se na video níže, kde najdete spoustu inspirace a zjistíte, jak je příprava jídla pod pekou jednoduchá...

Parametry

  • ocelový plech tl. 2,5mm
  • spodní smaltovaná mísa o průměru cca 43 cm

Fyzická charakteristika

  • průměr peky 55cm

další dostupné velikosti: 50cm, 45cm, 40cm

 Smaltovaní mísy mají vždy o cca 10 cm menší průměr.